Våre kurstilbud 2022

        • Generell informasjon

        Norskrommet følger skoleruten for Osloskolen, offentlig grunnskole og videregående skole, se lenken https://www.oslo.kommune.no/skole-og-utdanning/ferie-og-fridager-i-skolen/ Grunnen til at Norskrommet følger skoleruten, er at noen kursdeltakere har barn, og derfor planlegger jeg aldri kurs når det er skolefri. I 2021 avsluttes undervisningen før jul i løpet av uke 50. Juleferie til starten av januar 2022.
                  Alle kurs gjennomføres digitalt i starten av 2022, muntlig på Skype eller Teams og skriftlige oppgaver leveres på e-post, som vanlig (6.12.2021). Når hverdagen blir helt normal igjen etter korona-pandemien, kan jeg tilby kurs med fysisk fremmøte i Oslo. Jeg tar forbehold om lang reisevei. Se også hvert enkelt kurs i menyene til venstre for utfyllende informasjon.

        • Pris

        Kurs som jeg setter opp, ordinære kurs, har fast pris, se det enkelte kurset i menyen til venstre. Kurs som settes opp ved forespørsel, vennligst be om pristilbud.

        • Norsk for svensker; trinn 1, Fakta, grammatikk og oppgaver

        Kursets hovedinnhold 

        Norskkurset har hovedfokus på skriftlig kompetanse og er spesielt tilrettelagt for deg som har svensk som morsmål. Kurset lærer deg å skrive norsk (bokmål), lærer deg de nødvendige reglene for norsk og de viktigste forskjellene mellom norsk og svensk. Kurset inneholder temaene: studieteknikk, sjangerkunnskap, elementær grammatikk, tegnsetting, rettskriving og skrivetrening. 

        Brevkurs hele året

        Kurset tilbys som et individuelt brevkurs per e-post. Se under Brevkurs for informasjon om kurset.

        Kurs i gruppe

        Det er ikke satt opp kurs i grupper våren 2022 fordi stadig flere velger å ta kurset som et individuelt brevkurs per e-post, se Brevkurs i menyen til venstre, les generell informasjon og Norsk for svensker. Kurs kan holdes i grupper ved forespørsel, for eksempel internt i en bedrift eller for en gruppe som har organisert seg selv. Vennligst ta kontakt for tilbud om pris.

        • Norsk for svensker; trinn 2, Tema, oppgaver og grammatikk

        Forkunnskaper

        Det er en fordel at kursdeltakeren har gjennomført Norsk for svensker; trinn 1 eller har tilsvarende elementære kunnskaper om norsk (bokmål) skriftlig og har skrivetrening på norsk før du gjennomfører Trinn 2, fordi Trinn 2 bygger på Trinn 1. Det forutsettes altså at du allerede har jobbet med å kunne skrive på norsk og at du skriver rimelig godt på norsk.

        Kursets hovedinnhold

        Kurset har hovedvekt på skriftlig kompetanse og inneholder temaene: studieteknikk, sjangerkunnskap, "tekstmarkører og tekstsammenbinding", "referanserammer i tekst", "maktspråk, byråkratspråk og klarspråk", "kjønn og språk" og "bannskap og fornærmelser", grammatikk, tegnsetting og skrivetrening.

        Brevkurs hele året

        Kurset tilbys som et individuelt brevkurs per e-post. Se under Brevkurs for informasjon om kurset.

        • Norsk for dansker; muntlig 

        Kursets hovedinnhold

        Kurset har hovedfokus på uttale slik at du blir forstått av nordmenn. Dansk og norsk (bokmål) har et veldig likt skriftbilde, men fordi dansk og norsk har ulik uttale av samme ord, kan det være vanskelig å forstå dansk tale for nordmenn. Vi jobber med samtale, høytlesing med korrigering av uttale og hovedforskjellene mellom norsk og dansk uttale og ordforråd. Kurshefte følger kurset.
        Kurset er individuelt på grunn av at personer med ulik botid i Norge har ulike behov i språklæringen.
        Til orientering snakker jeg standard østnorsk, nær skriftlig bokmål.

        Tidspunkt for kurs

        Individuelle kurs settes opp hele året. Det gjennomføres digitalt på Skype eller Teams i 2022 inntil vi nærmer oss en normal hverdag igjen i forhold til korona (6.12.2021).

        • Norsk for dansker; skriftlig

        Kurset foregår ved kommunikasjon på e-post. Skriveoppgaver leveres i Word-format på e-post og rettes og kommenteres på pc, oppgaven får også en skriftlig tilbakemelding. 

        Tidspunkt for kurs

        Det blir satt opp individuelle kurs ved forespørsel hele året. 

        • Norsk for dansker; muntlig og skriftlig 

        Beskrivelse av kursets hovedinnhold

        Kurset har fokus på både muntlig og skriftlig kompetanse. Vi jobber med uttaletrening slik at du blir forstått av nordmenn, og skrivetrening for å kunne skrive godt på norsk. Vi jobber med hovedforskjellene mellom norsk og dansk. 

        Tidspunkt for kurs 

        Det blir satt opp individuelle kurs ved etterspørsel hele året.
        Kursets muntlige del gjennomføres digitalt på Skype eller Teams i 2022 inntil vi er tilbake til en normal hverdag i forhold til situasjonen med korona (6.12.2021) og skriftlig ved bruk av e-post, som vanlig.

        • Norsk som fremmedspråk, alle nivåer

        Vil du lære norsk?
        Vil du bli bedre i norsk?
        Vil du perfeksjonere norsken din?
        Vil du ha individuelle timer eller gå i gruppe?

        Tidspunkt for kurs

        Kurs settes opp ved forespørsel hele året og tilpasses kursdeltakeren/kursdeltakerne.
        Alle kurs gjøres digitalt i 2022 inntil vi er tilbake til en normal hverdag i forhold til situasjonen med korona (6.12.2021). Muntlig på Skype eller Teams og bruke e-post, som vanlig, til den skriftlige delen.

        Lønnetre på Bjølsen 1.3.2020
        Foto: Kari Lund.