Norsk for svensker; trinn 2


Norsk for svensker; trinn 2
Tema, oppgaver og grammatikk

Kurset passer for deg som

Har svensk som morsmål.
Har behov for å lære mer norsk og bli bedre i norsk skriftlig (bokmål).

Forkunnskaper

Det er en fordel at kursdeltakeren har gjennomført Norsk for svensker; trinn 1 eller har tilsvarende elementære kunnskaper om norsk skriftlig og har skrivetrening på norsk før du gjennomfører Trinn 2, fordi Trinn 2 bygger på Trinn 1. Det forutsettes altså at du allerede har jobbet med å kunne skrive på norsk og at du skriver rimelig godt på norsk.

Beskrivelse av kursets hovedinnhold

Kurset er spesielt tilrettelagt for deg som har svensk som morsmål. Kurset har hovedvekt på skriftlig kompetanse og inneholder temaene: studieteknikk, sjangerkunnskap, "tekstmarkører og tekstsammenbinding", "referanserammer i tekst", "maktspråk, byråkratspråk og klarspråk", "kjønn og språk" og "bannskap og fornærmelser", grammatikk, tegnsetting og skrivetrening. Kurset hjelper deg til å komme videre med å skrive godt på norsk og komme bak teksten ved å bygge opp norske referanserammer. Kurset består av 10 skriftlige hjemmeoppgaver med en individuell tilbakemelding.

Kurshefte

På norsk - eller hur? Norsk for svensker; trinn 2:
Del 1 Tema med oppgaver fasit
Del 2 Grammatikk. Vi bygger opp et grammatikkhefte etter hvert som kurset skrider frem, og på den måten blir det tilpasset kursdeltakernes behov. Det betyr at vi konsentrerer oss om den grammatikken som dukker opp i de skriftlige hjemmeoppgavene. 
Kursheftet er laget av Kari Lund og er inkludert i prisen.

Brevkurs hele året

Ved forespørsel tilbys kurset som et individuelt brevkurs per e-post hele året. Du kan starte når det passer deg, og det går over 10 uker med 10 skriftlige hjemmeoppgaver som leveres inn til retting og kommentering, eventuelt 8 oppgaver + 2 møter om kursdeltakeren ønsker det. Møter holdes i Oslo. Jeg tar forbehold om lang reisevei. Du gjør også oppgaver i kursheftet, de har fasit så de skal ikke leveres inn. På grunn av korona vil møter kun tilbys på Skype eller Teams inntil hverdagen blir normal igjen (21.5.2021).
Se i menyen til venstre under Brevkurs for generell informasjon om brevkurs.
Vennligst be om et kurstilbud.

Pris

Brevkurs 4975 kr.
For individuelle timer, vennligst ta kontakt for tilbud om pris.

Ta kontakt om du har noen spørsmål

E-post: post@norskrommet.no
Mobil: +47 906 01 608